Web Analytics Made Easy - Statcounter

جدایی از این کارگران خونگرم خوزستانی کار آسانی نبود. ولی چه میشد که باید رفت و هفت‌تپه‌های زیادی هنوز در راه هست که جنبش دانشحویی باید به سمت آنان نیز برود و روحیه مطالبه‌گری خود را حفظ کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل لطفی؛ کم کم در حال فراموشی بود. بهمن ماه امسال بود که حکم خلع ید یا عدم خلع ید مالک هفت تپه توسط قوه قضائیه بعد از ماه‌ها کش و قوس فراوان بین سازمان خصوصی سازی و مالک شرکت و دولت و برخی نهاد‌های دیگر، به مالک شرکت اعلام، ولی رسانه‌ای نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه منتظر بودند تا ببینند که قوه قضائیه در این مسئله چگونه داوری می‌کند. اما گذشت و گذشت و سال جدید آمد و همچنان همه و علی‌الخصوص کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، منتظر خبر دادگاه بودند.


زمان به اردیبهشت ماه رسید و در بحبوحه‌ی اخبار انتخاباتی، خبر دیگری بیرون آمد. خبری که طعم شیرینی برای کارگران، دانشجویان و فعالین اجتماعی داشت. خبری کوتاه با تیتر «هفت تپه آزاد شد». بله بعد از گذشت شش سال از واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و همین طور گذشت بیش از سه ماه از رأی صادره‌ی قوه قضائیه، خبر خلع ید مالک آن اعلام و رسانه‌ای شد. خبر شیرینی که بعد از چندین سال خیلی از امید‌های از دست‌رفته را بازگرداند و این پیام را صادر کرد که هنوز دستگاه‌های نظارتی ما تا حدودی هوشیار و فعال هستند.

طعم شیرین عدالت
تلفنم زنگ خورد. یکی از کارگران شرکت هفت تپه بود. کارگری که از حدود یکسالی بود با او آشنا بودیم. شوق و شعف از پشت تلفن و صدای او کاملا قابل درک بود. خودم هم سر از پا نمی‌شناختم. معرفت این کارگران زحمت کش واقعا تا کجا هست که بعد از شنیدن این خبر مهم، سریع به من زنگ زده تا از اندک فعالیت‌های ما در این چندساله و همراهی با آنان تشکر کند. انگار بعد از سالیان دراز ایستادگی، طعم شیرین عدالت و به هدف و نقطه مطلوب رسیدن را چشیده‌ایم.


بحبوحه‌ی اخبار انتخاباتی بود و هر کس پیگیر آمدن یا نیامدن آقایان بود که کارگران شرکت تماس گرفتند و از بچه‌های بسیج دانشجویی دعوت کردند که به خوزستان برویم و در جشن آزادسازی هفت‌تپه شرکت کنند. چهارشنبه شب همراه با بچه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران و امیرکبیر به سمت مقصد حرکت کردیم. این سفر شاید با فعالیت‌های مطالبه‌گرایانه دیگر کمی متفاوت بود. تفاوت آن هم این بود که در دفعات گذشته احساس شور و شعف در بچه‌ها کمتر دیده می‌شد و از اینکه یک مسئله را توانسته بودند به سرانجامی برسانند، روحیه تازه پیدا کرده بودند.

ظلم چندساله علیه کارگران و ایستادگی آنان
حدود ۱۲ ساعتی در راه بودیم که به شهر شوش رسیدیم. به هیچ وجه از چهره بچه‌ها خستگی دیده نمی‌شد و همه منتظر شروع برنامه‌ها بودیم. چندین تن از کارگران شرکت هفت‌تپه که حدود دو سالی بود، با آنان در ارتباط بودیم، به استقبال آمدند و ما را به منزل خود بردند. چقدر صحبت‌ها و بحث‌های متفاوتی که کارگران شریف شرکت داشتیم. از مسائل و مشکلات چندین ساله آنان در هفت تپه تا رنجی که طی سالیان اخیر توسط افراد و مسئولین مختلف به آنان شده بود و همین طور فشار‌هایی که به خودشان و خانواده‌هایشان در طی این چندسال آمده بود، صحبت می‌کردند. بچه‌های بسیج دانشجویی در شب اول در خانه یکی از کارگران بودند تا صبح شود و مراسم جشن و مطالبات اصلی خود را آغاز کنند.


صبح بچه‌ها از شهر شوش به سمت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه راه افتادند. حدود پانزده دقیقه بعد به زمین‌های اولیه شرکت هفت تپه رسیدیم. مزارع نیشکر که به گفته کارگران در حال حاضر از کمبود شدید آب رنج می‌برد و تا حال حاضر رشد خوبی نداشته‌اند. چیزی نگذشت که به درب اصلی شرکت رسیدیم و سیل جمعیت کارگرانی که منتظر ورود دانشجویان بودند. همچینین دانشجویان بسیجی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به جمع دانشجویان اضافه شدند و آن‌ها را همراهی کردند.

از مدرسه عدالت‌خواهی هفت‌تپه تا درس ایستادگی
دانشجویان با پلاکارد‌هایی در دست و همین طور دادن شعار دانشجوی مسلمان حامی مستضعفان، به جمع کارگران پیوستند و بعد از مدتی کوتاه به اتفاق کارگران به سمت سردر شرکت حرکت کردند. دانشجویان و کارگران با در دست داشتن پلاکادر‌هایی با نوشته‌هایی مانند «هفت‌تپه، مدرسه عدالتخواهی»، «ایستادگی جواب می‌دهد»، «خصوصی‌سازی یا رهاسازی» و «محاکمه مالک سابق شرکت» و همین طور دادن شعار‌های «مرگ بر غارت‌گر بیت‌المال»، «خوزستان بیچاره - مسئول خوب نداره»، به ورودی شرکت رسیدند.

 

دیدن این اتحاد و همبستگی بین کارگران و دانشجویان، مسئله آرمانی و غیرقابل باور برای خیلی‌هایی بود که منافعشان در این مسئله زیاد هست و نمیخواهند مستضعفان به حق خود برسند. از سمتی عده‌ای از کارگران از این صحنه خلق شده، خوشحال بودند و گوشه‌ای ایستاده و نظاره‌گر صحبت‌ها بودند. از طرف دیگر عده‌ای پلاکارد در دست گرفته و همراه با جمعیت شعار می‌دهند. دانشجویان نیز در بین جمعیت با کارگران صحبت می‌کنند و بعضاً درد‌ها و رنج‌های فراوان آنان را می‌شنوند. صحنه‌ای خلق شده که شاید در فضای فعالین مطالبه‌گر کشور کمتر دیده می‌شد.

 

وظیفه اصلی جنبش دانشجویی، حمایت از مستضعفان
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، بالای صندلی رفت و صحبت‌های خود را آغاز کرد. صحبت خود را از وظیفه اصلی دانشجویان یعنی حمایت از مستضعفان گفت که چندسالی بود به خاطر سیاسی بازی‌ها از آن دور شده بود و الحمدالله این مسیر به جایگاه اصلی خود برگشت. او از ایستادگی و استقامت چندین ساله کارگران گفت که این جشن خلع ید امروز حاصل اقدامات کارگران بوده است و نه شخص دیگر. او در ادامه افزود که این مسئله ثابت کرد که دستگاه‌های نظارتی و قضایی ما هوشیار هستند و در کشور ما فساد سیستماتیک نداریم. همچنین او در پایان گفت که مطالبه اصلی فقط خلع ید نیست و باید شخص مالک مفسد این شرکت در دادگاه محاکمه نیز شود.

مشکلات هفت تپه، همچنان بعد از خلع ید پابرجاست
بعد از او یکی از کارگران شرکت هفت تپه به روی صندلی رفت. او از کارگران و دوستان رنج دیده و بعضا اخراج شده خود گفت که الان بیکار هستند و حقوقی ندارند. همچنین او خواستار این شد که هر چه زودتر وضعیت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه تعیین تکلیف شود و به وضعیت نابسامان فعلی رسیدگی شود. به عبارتی خلع ید مالک شرکت انجام شده، اما هنوز مشکلات زیادی باقی مانده است.

خصوصی‌سازی رانتی
نفر بعدی، مسئول کارگروه مبارزه با فساد و تبعیض بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر بود که بین جمعیت رفت و سخنرانی خود را شروع کرد. وی در ابتدای صحبت‌های خود گفت که دانشجویان از کارگران درس عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری و ایستادگی یاد گرفتند و این روحیه کارگران در تاریخ به یادگار خواهد ماند. همچنین او از این شیوه غلط خصوصی‌سازی‌های غلط در کشور گفت و تأکید کرد که این شیوه، خصوصی‌سازی نیست و خصوصی‌بازی و خصوصی‌سازی رانتی است.

ایجاد تشنج و ناامنی توسط عوامل کارفرما در شرکت
کارگر دیگری از شرکت، نفر بعدی بود که در میان جمعیت صحبت کرد. وی از فضای متشنج و ناامن این روز‌های شرکت گفت که به وسیله عوامل کارفرمای خلع ید شده‌ی سابق ایجاد شده است و می‌خواهند بین کارگران تفرقه بیندازند. وی گفت هر چه سریع‌تر باید مالک مفسد این شرکت از اینجا برود و به فساد‌های انجام شده‌ی او و همکارانش رسیدگی شود.


بعد از پایان صحبت‌ها، با پخش سرود و شیرینی در بین کارگران، شور و اشتیاق جمعیت بیش از پیش شد. همه خوشحال بودند و سر از پا نمی‌شناختند. دو نفر از دانشجویان بسیجی، دو نفر از کارگران را بلند کردند و بر روی شانه‌های خود گذاشتند. تصویری که به درستی جایگاه و ارزش کارگر شریف این کشور را نشان می‌دهد.


لحظات آخر حضور دانشجویان و کارگران در کنار هم و نشان دادن این اتحاد بود. در آخر همه جمعیت کنار هم ایستادند و عکس پایانی را گرفتند و شعار پایانی نیز با چاشنی طنز داده شد؛ تا قدس پس نگیریم، آروم نمی‌گیگیریم و همه خندیدند و جمعیت متفرق شد.

هفت‌تپه‌های زیادی در راه است
دانشجویان نیز از اینکه این صحنه‌های ناب در حال تمام شدن بود، خیلی ناراحت بودند. جدایی از این کارگران خونگرم خوزستانی کار آسانی نبود. ولی چه میشد که باید رفت و هفت‌تپه‌های زیادی هنوز در راه هست که جنبش دانشحویی باید به سمت آنان نیز برود و فضا و روحیه مطالبه‌گری خود را حفظ کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هفت تپه جنبش دانشجویی بسیج دانشجویی کارگر خصوصی سازی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه بسیج دانشجویی کارگران شرکت شرکت هفت تپه خصوصی سازی همین طور صحبت ها ید مالک بچه ها خلع ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۷۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان

انعقاد قراردادهای پیمانکاری از سر ناچاری برای کسب درآمد باعث شده است که بخشی از کارگران همواره در نبود امنیت و ثبات کاری با نگرانی کار کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مطابق آمارها یکی از بخش های کارگری که همواره دغدغه دارند و نگران اوضاع و شرایط خود هستند, کارگران پیمانکاری هستند,‌ مطابق تخمین ها بخشی از جامعه 15میلیونی کارگران کشور, با قرارداد موقت کوتاه مدت مشغول به کار هستند. بسیاری از این کارگران با دغدغه تمدید یا پایان قرارداد کاری خود روزگار سپری می کنند.کارگرانی که نبود ثبات در قراردادهای کاری شان باعث می شود همیشه با نگرانی کار کنند.

قراردادهای کوتاه مدت و عدم تمدید آنها, از عوامل مهم اخراج کارگران است و یکی از مسائلی است که باعث شده نسل جوان کمتر به کار کردن در مراکز تولیدی و کارخانه ها تمایلی نشان بدهند. از سوی دیگر، تعداد زیادی از کارخانه ها و شرکت ها برای اینکه با اداره کار و شرایط سخت بیمه مواجه نشوند، همه کارهای خود را به شکل پروژه دراختیار پیمانکاران قرار می دهند.

پیمانکار موظف می شود برای انجام پروژه، نیروی کار استخدام و او را بیمه کند. اما برخی از پیمانکاران با قراردادهای کوتاه مدت آن هم بدون بیمه، کارگران را با کمترین حقوق استخدام می کنند. این اوضاع زمانی سخت تر می شود که مدت قرارداد پیمانکار با شرکت به پایان می رسد و به این ترتیب تعداد زیادی کارگر قراردادی بیکار می شوند. برخی از کارگران هم که قراردادهای کوتاه مدت دارند در اوسط سال به بهانه های مختلف از جمله نبود بودجه و کمبود منابع تولید، تعدیل شده و بیکار می شوند.

*رابطه کارگر و کارفرما باید مستقیم باشد

اولیا علی بیگی،رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در گفت‌وگویی اعلام کرده است: یکی از  معضلات جامعه کارگری، شرکت‌های پیمانکاری تامین نیروی کار است؛ در این شرکت‌ها علی رغم اینکه کارگران بیش از ساعت قانونی مصوب شورای عالی کار مشغول به کار هستند، ولی متاسفانه گاها دریافتی آنها کمتر از مصوبه شورای عالی کار مشاهده می‌شود.

وی بیان کرد:  ️لذا معتقدیم که باید یک رابطه مستقیم قرارداد کار بین کارگر و کارفرما برقرار شود و این نیروهای واسطه که هیچگونه سرمایه‌گذاری نیز به همراه ندارند، از بین بروند.️ ️ضمن اینکه ایمنی و بهداشت و سلامت نیروی کار در محیط کار نیز باید مورد توجه جدی کارآفرینان و دولت قرار بگیرد.

*مُهر سکوت بر لب کارگران ناراضی از ترس بیکاری

فتح‌الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره کارگران دارای قرارداد پیمانی گفت: ناامنی شغلی همواره باعث می‌شود که کارگرانی که از شرایط شغلی خود ناراضی هستند سکوت کنند چرا که می‌دانند اعتراض برابر با بیکاری است.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با اشاره به اینکه حدود 96درصد کارگران به دلیل ناامنی شغلی، ناراضی هستند، اما چاره‌ای جز ادامه کار ندارند گفت: کارگران معترض از ترس بیکاری چاره‌ای جز سکوت ندارند.

وی با بیان اینکه بیش از 95درصد کارگران قرارداد موقت دارند افزود: دیده شده است که تعداد زیادی از کارفرمایان حقوق و مزایای کامل را پرداخت می‌کنند اما مزایای شغلی را حذف می‌کنند. در جامعه کارگری، هم کارفرمای خوب داریم و هم کارفرمای بد و هم پیمانکار خوب داریم و هم پیمانکار بد. آنچه به ما گزارش می‌شود، نارضایتی‌ها و شکایت‌ها و اعتراض‌ها از کارفرما و پیمانکار بد است، اما حتماً کارگاه‌ها و بنگاه‌هایی در این کشور هستند که کارفرما یا پیمانکار، حق کارگر را به‌طور کامل رعایت می‌کند.

وی گفت: پیمانکاری و واسطه‌گری هیچ‌گاه قابل حذف نیست، چون ماهیت برخی مشاغل کارگری که البته بیشتر از 10 درصد کل مشاغل کارگری را هم شامل نمی‌شود، موقت و غیردایم است و لازم است که برای این 10 درصد، نیروی کار به پیمانکار سپرده شود. اعتراض ما در این 20 سال این بوده که در مشاغل مستمر مثل خودروسازی و پتروشیمی‌ها و بخش‌های مولد صنعت، نه تنها قرارداد موقت معنا ندارد، بلکه کارگر باید با کارفرمای اصلی قرارداد شغلی داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • کشتی گیر آمریکایی: بسیاری از دانشجویان آمریکایی به اسلام گرویدند
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • درگیری فیزیکی در حاشیه مناظره انتخاباتی!
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • همدردی مردم نیویورک با دانشجویان معترض
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان